Luisterkind methode

Uitleg Luisterkindafstemming                                

Tijdens een Luisterkindafstemming luister ik naar wat jij of je kind te vertellen heeft. Vragen die je hebt, neem ik mee in de afstemming waardoor knelpunten aan het licht komen en er inzichten ontstaan. Dit alles gebeurt op afstand zonder fysiek contact. Dit maakt dat deze methode zeer laagdrempelig is en prettig voor kinderen.

Vaak kan ik in de afstemming samen met jou al enkele problemen oplossen waar je in het dagelijkse leven hinder van ondervindt. Soms vraagt het naderhand een inspanning van jou om zaken aan te pakken en mee aan de slag te gaan.

Voor wie is een Luisterkind-afstemming bedoeld?

De luisterkind methode is voor iedereen, voor babies, kinderen en volwassenen van alle leeftijden.

 • Een Luisterkind-afstemming kan helpen om inzicht te krijgen in je eigen gedrag of het gedrag van je kind. Je begrijpt waarom een kind bepaald gedrag vertoont of waarom jij steeds tegen dezelfde dingen aan blijft lopen.
 • Onderwerpen die bij kinderen vaak duidelijk worden: Schoolgedrag, leerproblemen, slecht slapen/eten/luisteren, lusteloosheid, boosheid, verdriet, moeheid, oorsprong van de band met andere familieleden.
 • Vragen die door volwassenen regelmatig worden meegestuurd kunnen gaan over angsten voor bepaalde situaties, gevoel van vast lopen in je leven, niet weten welke richting je op moet qua werk etc.
 • Een luisterkind-afstemming is dan ook bedoeld voor iedereen die wat problemen ervaart, van welke aard dan ook. Dit kan zijn in het contact met anderen, de keuzes die je in je leven maakt of gedrag van jezelf waar je last van hebt.
 • Een luisterkind-afstemming kun je ook aanvragen zonder dat je vragen hebt. Ik schrijf dat gewoon op wat er komt en wat jouw onderbewuste wil vertellen.

Wat doet een Luisterkind-afstemming niet?

Ik ben geen arts, psycholoog, of bijvoorbeeld orthopedagoog. Ik verhelp ook geen ziektes of aandoeningen. Ik maak alleen contact met jou of je kind om helder te krijgen wat er scheelt. Ga bij twijfel altijd eerst naar je huisarts!

Wat zijn de voordelen van een Luisterkind-afstemming?

Een Luisterkind-afstemming maak ik door op afstand contact te maken, al het contact verloopt via email. Je hoeft niet naar mij toe te komen en we spreken geen tijdstip af voor de afstemming. Aansluitend aan de afstemming, stuur ik deze direct per mail naar je toe.

Voor wie kun je een Luisterkind-afstemming aanvragen?

 •  Je kunt een afstemming aanvragen voor jezelf en voor je eigen (adoptie)kinderen.
 • Kinderen vanaf 10 jaar dienen ook zelf toestemming te geven voor een afstemming.
 • Je kunt geen afstemming aanvragen voor of namens iemand anders. Ook niet als partner, stiefouder, pleegmoeder, opa, zus of tante.
 • Je kunt wel een afstemming aanvragen als je wilt weten wat jíj kunt doen om je iemand te helpen. Ik stem dan af op jou.

Hoe vraag je een Luisterkind-afstemming aan?

 • Je kunt een Luisterkind-afstemming aanvragen via het contactformulier op deze website of door direct een email te sturen naar info -at- evelienprins -dot- nl
 • Nadat ik deze heb ontvangen zal ik je via de mail laten welke informatie ik van je nodig heb.
 • Wanneer ik alle gegevens en de betaling heb ontvangen, ontvang je de afstemming binnen twee weken in je mailbox.